Работилница со учениците од ООУ Григор Прличев

На 23 февруари 2023 година, бевме домаќини на учениците од 8 одделение од ООУ Григор Прличев од Скопје кои учествуваа во работилницата „Запознај го животот во минатото“.
Во првиот дел од работилницата тие се запознаа со предметите и начинот на живеење на нашите предци во минатото претставени во етно куќичката во постојаната поставка. Дружењето го продолживме на сончевата тераса на музејот, каде учесниците ја изразија својата креативноста и стекнатите знаења.
Scroll to Top
Skip to content