Организациска структура

В.Д.ДИРЕКТОР
Ана Китановиќ

УПРАВЕН ОДБОР НА НУ МУЗЕЈ НА МАКЕДОНСКАТА БОРБА ЗА САМОСТОЈНОСТ – СКОПЈЕ

ПРЕTСЕДАТЕЛ
Орце Ицковски, претставник од редот на истакнати поединци од областа на културата.

НАДВОРЕШНИ ЧЛЕНОВИ
Милица Шелдарова Василева, претставник од редот на истакнати поединци од областа на културата
Данијел Апостолоски, претставник од редот на локалната самоуправа

ВНАТРЕШНИ ЧЛЕНОВИ
Данијела Трајкова Крстиќ, претставник од редот на вработените на установата
Татјана Бошкова, претставник од редот на вработените на установата

СТРУЧЕН СОВЕТ

1. М-Р ДАНИЈЕЛА ТРАЈКОВА КРСТИЌ
2. АНЧЕ ИЛИЕВСКА
3. ВЛАДО КУЗМАНОВСКИ
4. М-Р ИЛИЈА ВАСИЛЕСКИ
5. ДАРКО ТРПЕВСКИ

Органограм (преземи .PDF документ)

 

Информации од јавен карактер

Офицер за заштита на лични податоци

 

НУ Музеј на македонската борба за самостојност- Скопје
Р.брИме и презимеФункцијаe-mailтелефон
1Ана КитановиќВ.Д. Директорana.kitanovic@mmb.org.mk02/3256-668
Одделение за правни,административни работи и човечки ресурси
Р.брИме и презимеРаботно местоe-mailтелефон
2Маја АлексоскаПомлад соработник за човечки ресурсиhr@mmb.org.mk02/3256-668
Одделение за материјално -финансиско работење
Р.брИме и презимеРаботно местоe-mailтелефон
3Милена ЧичаковскаСоработник сметководителsmetkovodstvo@mmb.org.mk02/3256-668
4Ана СтрадалСамостоен референт главен благајникana.stradal@mmb.org.mk02/3256-668
Одделение за маркетинг,промоција и односни со јавност
Р.брИме и презимеРаботно местоe-mailтелефон
5м-р Maja M. ПавловскаСоветник за меѓународна соработка и односи со јавностаmaja.pavlovska@mmb.org.mk02/3256-668
6Влатко ТрајковскиСоработник за маркетингmarketing@mmb.org.mk075/348-741
7Александар АлексовскиСоработник за организација на настаниpromocija.mmb@gmail.com    072/422-987
Одделение за одбрана,заштита и општо  одржување
Р.брИме и презимеРаботно местоe-mailтелефон
8Игор ЦветковСоветник за информатички работиigor.cvetkov@mmb.org.mk02/3256-668
9Зорица ДимитријевскаХигиеничар/02/3256-668
10Александар КлинческиМашински техничар- Помошник одржувач на системи/02/3256-668
11Стефан ТрпковскиМашински техничар- Помошник одржувач на системи/02/3256-668
12Марика СтеваноскаТехничар во музејска поставка/02/3256-668
13Лиљана АнгелескаТехничар во музејска поставка/02/3256-668
14Марина МиленковскаТехничар во музејска поставка/02/3256-668
15Душица МајуновиќХигиеничарportamakedonija@kultura.gov.mk02/3151-141
16Бојан ТрајковскиЕлектричар -Техничар за одржување во подружница Порта Македонијаportamakedonija@kultura.gov.mk02/3151-141
17Панче СтефановскиЕлектроничар- Техничар за ракување со аудио и видео опрема во подружница Порта Македонијаportamakedonija@kultura.gov.mk02/3151-141
18Сашенка Т. СпасеновскаРакувач на депо/02/3256-668
Одделение Порта Македонија
Р.брИме и презимеРаботно местоe-mailтелефон
19Софија А. ЛевајковскаВодич \ едукатор  во Порта Македонијаportamakedonija@kultura.gov.mk02/3151-141
20Татјана БошковаВодич \ едукатор  во Порта Македонијаportamakedonija@kultura.gov.mk02/3151-141
21Блажо ЈефтимовДруг Соработник во културата за поставки во Порта Македонијаportamakedonija@kultura.gov.mk02/3151-141
Одделение за историја и документација
Р.брИме и презимеРаботно местоe-mailтелефон
22м-р Даниела НиколоваВиш Кустос за национално  револуционерно движење од крајот на 19  век и почеток на 20  векdaniela.nikova@mmb.org.mk02/3256-668
23м-р Даниjела Т. КрстиќКустос за Македонија во Втора светска војнаdanijela.trajkova-krstic@mmb.org.mk02/3256-668
24Александар ТодоровскиКустос за Македонија меѓу двете светски војни/02/3256-668
25Даниела МитевскаКустос за национално револуцинерно движење од крајот на 19 и почетокот на 20 век/02/3256-668
26Елизабета МарковскаКустос за дрвени покуќнински метални и дрвени предмети, металопреработувачки занаети и алатки/02/3256-669
27Коле КисиилиновскиДокументатор/02/3256-668
Одделение за музејско водење и едукација
Р.брИме и презимеРаботно местоe-mailтелефон
28Анче ИлиевскаВодич/02/3256-668
29м-р Илија ВасилескиВодич/02/3256-668
30м-р Бојан ТрпевскиВодич/02/3256-668
31Владо КузмановскиВодич/02/3256-668
32Дарко ТрпевскиВодич/02/3256-668
33Ана ВишиноваЕдукаторedukacija@gmail.com02/3256-668
Одделение за стручно- технички работи и конзервација
Р.брИме и презимеРаботно местоe-mailтелефон
34Страхил ПетровскиКонзерватор Советник за конзервација на метал и дрво/02/3256-668
35Драган ЈовановскиДруг Соработник во културата за грижа и презервација на восочни фигури и помошни предмети во музејска поставка/02/3256-668
Scroll to Top
Skip to content