работилница

Работилницата за борба против недозволената трговија со културни добра

Работилницата на тема „Борба против недозволената трговија со културни добра во Западен Балкан“ се одржува во следните три дена во Музејот на македонската борба за самостојност. На отворањето на работилницата се обрати и министерот за култура и туризам, Зоран Љутков. Работилницата беше поздравена и од Синиша Шешум и Матео Росати од Регионалното биро за наука […]

Работилницата за борба против недозволената трговија со културни добра Read More »

Летна едукативна работилница со Еурокидс

Музејот на македонската борба ги продолжува едукативни активности за ученици од секоја возраст и ова лето. На 3 јули бевме домаќини на децата од летното училиште #EUROKIDS – LANGUAGE FACTORY кои откако ја посетија музејската поставка, учествуваа во работилницата  „Запознај го животот во минатото“. Низ интерпретацијата на музејските едукатори во традиционалната куќичка во музејската поставка,

Летна едукативна работилница со Еурокидс Read More »

Scroll to Top
Skip to content