едукација

Летна едукативна работилница со Еурокидс

Музејот на македонската борба ги продолжува едукативни активности за ученици од секоја возраст и ова лето. На 3 јули бевме домаќини на децата од летното училиште #EUROKIDS – LANGUAGE FACTORY кои откако ја посетија музејската поставка, учествуваа во работилницата  „Запознај го животот во минатото“. Низ интерпретацијата на музејските едукатори во традиционалната куќичка во музејската поставка, […]

Летна едукативна работилница со Еурокидс Read More »

Едукативни работилници Запознај го животот во минатото и На линија на фронтот

Во тек се едукативни работилници наменети за учениците од основните училишта. ЗАПОЗНАЈ ГО ЖИВОТОТ ВО МИНАТОТО е едукативна работилница во традиционалнаѕа куќичката во музејската поставка, каде учениците имаат прилика да се запознаат со предметите и начинот на живеење на нашите предци во минатото. НА ЛИНИЈА НА ФРОНТОТ е едукативна музејска работилница за животот на војниците

Едукативни работилници Запознај го животот во минатото и На линија на фронтот Read More »

Уредувачки маратон на тема „Жената низ историјата“

Во чест на Меѓународниот ден на жената во соработка со Викимедија МКД, во Музејот на македонската борба на 7 март беше организиран уредувачки маратон на тема „Жената низ историјата“. Членовите на Вики клубот, ученици од гимназијата „Јосип Броз Тито’“ од Скопје, под менторство на професорката по историја, Ирена Трајковска Стејровска, имаа прекрасна можност да се

Уредувачки маратон на тема „Жената низ историјата“ Read More »

Scroll to Top
Skip to content