промоција

Промовирани личните фондови на Анте Поповски и Матеја Матевски

Донациите од личните фондови на Анте Поповски и Матеја Матевски, беа промовирани, на 30 мај во НУ Музеј на македонската борба за самостојност. Во присуство на голем број гости од културниот и општествениот живот, музејот презентираше документи, лични предмети, награди и признанија, фотографии и други материјали, коишто претставниците на семејствата Поповски и Матевски ги донираа […]

Промовирани личните фондови на Анте Поповски и Матеја Матевски Read More »

Промоција на донации – лични фондови на Анте Поповски и на Матеја Матевски

Донации на лични фондови на Анте Поповски и на Матеја Матевски ќе бидат промовирани во НУ Музеј на македонската борба за самостојност на 30 мај 2024, четврток, во 19 часот. Благодарение на соработката со семејствата Поповски и Матевски, музејот ги збогатува фондовите со подарени материјали за еминентните претставници на втората генерација маке­донски книжевници чии дела

Промоција на донации – лични фондови на Анте Поповски и на Матеја Матевски Read More »

Scroll to Top
Skip to content