Бесплатен влез во чест на 18 мај, Меѓународниот ден на музеите

Го славиме Меѓународниот ден на музеите, 18 мај, ден кој од 1977 година, се одбележува од Меѓународниот совет на музеите ИКОМ (ICOM) како Меѓународниот ден на музеите.  Целта на Меѓународниот ден на музеите е да се подигне свеста за фактот дека, „Музеите се важно средство за културна размена, збогатување на културите и развој на меѓусебно […]

Бесплатен влез во чест на 18 мај, Меѓународниот ден на музеите Read More »