Промоција на донации – лични фондови на Анте Поповски и на Матеја Матевски

Донации на лични фондови на Анте Поповски и на Матеја Матевски ќе бидат промовирани во НУ Музеј на македонската борба за самостојност на 30 мај 2024, четврток, во 19 часот. Благодарение на соработката со семејствата Поповски и Матевски, музејот ги збогатува фондовите со подарени материјали за еминентните претставници на втората генерација маке­донски книжевници чии дела […]

Промоција на донации – лични фондови на Анте Поповски и на Матеја Матевски Read More »