Одбележан Светскиот ден на поезијата

Во Музејот на македонската борба за самостојност на 21 март 2024 беше одбележан Светскиот ден на поезијата. Настанот во организација на Здружението на просветни работници на Град Скопје, се реализираше со поддршка на Музејот, а во фокусот на манифестацијата беа 90 години од раѓањето на великанот на македонското творештво Петре М. Андреевски. Во оваа прилика […]

Одбележан Светскиот ден на поезијата Read More »