Средба со министерката за култура на Црна Гора, Маша Влаовиќ

Во посета на Музејот на македонската борба за самостојност беше министерката за култура на Црна Гора, Маша Влаовиќ. Во непосредна и срдечна атмосфера, директорката на музејот Даниела Николова и министерката Влаовиќ, разговараа за досегашните искуства на музејот со културните институции од Црна Гора, како и можностите за унапредување на соработката во иднина. Министерката и останатите гости од Црна Гора, ја посетија и постојаната поставка на музејот, под водство на директорката Николова.

Scroll to Top
Skip to content