За нас

Институции, соработници на НУ Музеј на македонската борба за самостојност- Скопје

Министерство за култура на Република Северна Македонија НУ Управа за заштита на културно наследство НУ Конзервациски центар – Скопје НУ Музеј на Република Северна Македонија НУ Музеј на Град Скопје НУ Aрхеолошки музеј на Република Северна Македонија НУ Музеј на современа уметност НУ Природнонаучен музеј на Република Северна Македонија НУ Завод и музеј – Битола […]

Институции, соработници на НУ Музеј на македонската борба за самостојност- Скопје Read More »

Јавни огласи

Одлука по Јавен оглас 01/2024 (преземи .pdf документ) Јавен оглас 01/2024 и Пријава за вработување (преземи .pdf документ) Одлука по Јавен оглас 01/2023 (преземи .pdf документ) Јавен оглас 01/2023 и Пријава за вработување (преземи .pdf документ), (преземи .pdf документ) Одлука по Јавен оглас бр. 01/2022 (преземи .pdf документ) Пријава за вработување (Јавен оглас бр. 01/2022)

Јавни огласи Read More »

Публикации

Каталог 2024 Матеја Матевски Каталог 2024 Македонија во Илинденскиот период автор Даниела Митевска Каталог 2023 Омаж за Анте Поповски автор: м-р Данијела Трајкова Крстиќ Каталог 2023 Македонија во Прва светска војна автори Даниела Николова и Даниела Митевска Монографија 2023 Сојуз на борците од НОАВМ и граѓаните поддржувачи 1948-2023 автори: Александар Литовски, Љубица Јанчева Каталог 2021

Публикации Read More »

Планови и извештаи

Завршни сметки 2023 година Завршна сопствена сметка (преземи .PDF документ) Завршна буџетска сметка (преземи .PDF документ) Даночен биланс (преземи .PDF документ) 2022 година Завршна сопствена сметка (преземи .PDF документ) Завршна буџетска сметка (преземи .PDF документ) 2021 година Буџетска сметка 60311 Биланс на приходи и расходи Биланс на состојба Евиденција за корисниците на средства од Буџетот

Планови и извештаи Read More »

Организациска структура

В.Д. ДИРЕКТОРАнче Илиевска БИОГРАФИЈА Анче Илиевска, родена 20.09.1985 г. во Скопје. Средно општо гимназиско образование завршува во гимназија Јосип Броз Тито – Скопје во 2004 година. Студира како редовен студент на Институт за историја на Филозофски факултет при Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј”- Скопје од 2004 до 2008 г. Дипломира во 2008 година на тема:

Организациска структура Read More »

Легислатива

Надлежност Закони кои се однесуваат на надлежностите на НУ Музеј на македонската борба за самостојност. (Преземи список со закони .PDF) Статут Статут на НУ Музеј на македонската борба за самостојност (преземи .PDF документ) Одлука за измена на Статут 2019 (преземи .PDF документ) Одлука за измена на Статут 2020 (преземи .PDF документ) Правилник за внатрешна организација на НУ

Легислатива Read More »

Историјат

Историјат

Краток историјат и опис на музејот НУ Музеј на македонската борба за самостојност започнал со работа на 8-ми септември 2011г. Сместен е во објект од 6.435 нето – површина, каде музејските изложбени простории опфаќаат 2.500. Внатрешната организација и работните задачи во музејот се вршат во организациски облици преку шест самостојни оддделенија и една подружница, под

Историјат Read More »

Порта Македонија

Порта Македонија

Во посебно обликуваниот мултифункционален простор на две нивоа, со површина од 120 м2 и 76 м2, се нуди можност за одржување на конференции, прес-конференции, семинари, билатерални и мултилатерални средби, промоции на книги и сл. Објектот е опремен со ентериер кој може да се адаптира за камерни концерти, изложби, коктели, модни ревии, венчавки и разни прослави,

Порта Македонија Read More »

Конференциска сала, бифе и тераса

Конференциска сала, бифе и тераса

Музејот на македонската борба ви ги нуди своите простории за Вашите презентации, конференции, симпозиуми, конгреси и останати деловни настани. Не пропуштајте ја оваа можност за претставување во најрепрезентативниот амбиент во државата. Музејот на македонската борба располага со: 1. Влезен хол – вкупна површина од 305м2 2. Аудиториум (конференциска сала) Салата е комплетно реновирана во декември

Конференциска сала, бифе и тераса Read More »

Scroll to Top
Skip to content