Посета

Pristapnost

Пристапност

Објектот на Музејот на македонската борба е граден според современите стандарди за пристапност. Главниот влез на музејот е лесно пристапен за лица со попреченост во движењето. Во објектот постојат лифтови и тоалети за лица со попреченост во движењето. Во изложбените простории и во холот постојат места за одмор. Музејот поседува две инвалдиски колички кои се […]

Пристапност Read More »

Билети и музејско водење

Редовни билети Билет за македонски државјани: 100 денари Билет за странски државјани: 300 денари Билет за организирани групи (македонски државјани): 50 денари Билет за организирани групи (странски државјани): 120 денари Повластени билети Пензионери: 50 денари Лица со возраст до 27 години: 50 денари Лица кои до 18 години имале статус на деца без родители: 50

Билети и музејско водење Read More »

Локација и работно време

11 Март 1, 1000 Скопје (+389) 02 3 256 668 contact@mmb.org.mk mmb@mmb.org.mk Facebook Instagram Youtube Работно време: Вторник до недела од 10.00 до 18.00 Понеделник е неработен ден. Последен влез во галериите во 17.15 Музејот е затворен во празничните денови согласно Законот за празниците на РМ.Музејот поддржува посета на музејот со користење на јавен превоз,

Локација и работно време Read More »

Scroll to Top
Skip to content