Актуелни настани

Панел-дискусија за збогатување на македонскиот јазик

Панел-дискусија „Зборообразување – нови димензии на македонскиот јазик“, на која главен фокус беше зборообразувањето како главен начин за креативно збогатување на македонскиот јазик, одржана на 2 април 2024 година.

Панел-дискусија за збогатување на македонскиот јазик Read More »

Промоција на книгата „Македонскиот идентитет и македонското прашање од античко време до 1912 година“

Промоција на постхумното издание „Македонскиот идентитет и македонското прашање од античко време до 1912 година“ од авторите проф. д-р Ванчо Стојчев и проф. д-р Александар Стојчев, одржана на 7 март 2024.

Промоција на книгата „Македонскиот идентитет и македонското прашање од античко време до 1912 година“ Read More »

Промоција на книга „Костимот во Македонија“

Промоција на книгата „Костимот во Македонија од појавата на фотографијата до денес“ од Зорка Тодорова-Младеновиќ, во издание на издавачката куќа „Арс Ламина“, одржана на 5 март 2024.

Промоција на книга „Костимот во Македонија“ Read More »

Scroll to Top
Skip to content