Изложба „Една од нас – Мајка Тереза“ во чест на Меѓународниот ден на жената

Изложбата “Една од нас – Мајка Тереза” е поставена во Музејот на македонската борба за самостојност во чест на 8 Март, Меѓународниот ден на жената. Циклусот од 24 документарни паноа го портретира животниот пат на Мајка Тереза од нејзиното раѓање во Скопје, почетоците на мисијата во Ирска, мисионерската работа во Индија, па сѐ до нејзината […]

Изложба „Една од нас – Мајка Тереза“ во чест на Меѓународниот ден на жената Read More »