Потпишан Меморандум за соработка со ЈНУ Институт за национална историја

Меморандум за соработка меѓу НУ Музеј на македонската борба за самостојност и ЈНУ Институт за национална историја беше потпишан на  25 март 2024 година. Меморандумот во името на двете институции го потпишаа в.д. директорката на Музејот на македонската борба, Ана Китановиќ и в.д. директорот на ЈНУ Институт за национална историја, проф. д-р Митко Панов. Соработката […]

Потпишан Меморандум за соработка со ЈНУ Институт за национална историја Read More »