Мајка Тереза

Изложбата „Една од нас – Мајка Тереза“ продолжува до 15 април

Изложбата „Една од нас – Мајка Тереза“ на Спомен куќата Мајка Тереза ќе биде отворена за посетителите до 15 април. Поставена во чест на Меѓународниот ден на жената 8 Март, изложбата го портретира животниот пат на Мајка Тереза од нејзиното раѓање во Скопје, почетоците на мисијата во Ирска, мисионерската работа во Индија, па сѐ до […]

Изложбата „Една од нас – Мајка Тереза“ продолжува до 15 април Read More »

Изложба „Една од нас – Мајка Тереза“ во чест на Меѓународниот ден на жената

Изложбата “Една од нас – Мајка Тереза” е поставена во Музејот на македонската борба за самостојност во чест на 8 Март, Меѓународниот ден на жената. Циклусот од 24 документарни паноа го портретира животниот пат на Мајка Тереза од нејзиното раѓање во Скопје, почетоците на мисијата во Ирска, мисионерската работа во Индија, па сѐ до нејзината

Изложба „Една од нас – Мајка Тереза“ во чест на Меѓународниот ден на жената Read More »

Scroll to Top
Skip to content