Поставена изложбата „Жена“ на Историскиот архив од Ниш

Изложбата на фотографии „Жена“ на Историскиот архив од Ниш, Република Србија е поставена во Музејот на македонската борба за самостојност. Изложбата е во организација на Српскиот кулурно-информативен центар „Спона“ од Скопје и опфаќа фотографии во чиј фокус е улогата на жената во социолошко-општествените прилики во Ниш и неговата околина почнувајќи од раниот 20.век, преку индустријализацијата […]

Поставена изложбата „Жена“ на Историскиот архив од Ниш Read More »