Уредувачки маратон на тема „Жената низ историјата“

Во чест на Меѓународниот ден на жената во соработка со Викимедија МКД, во Музејот на македонската борба на 7 март беше организиран уредувачки маратон на тема „Жената низ историјата“. Членовите на Вики клубот, ученици од гимназијата „Јосип Броз Тито’“ од Скопје, под менторство на професорката по историја, Ирена Трајковска Стејровска, имаа прекрасна можност да се […]

Уредувачки маратон на тема „Жената низ историјата“ Read More »