Промовирани личните фондови на Анте Поповски и Матеја Матевски

Донациите од личните фондови на Анте Поповски и Матеја Матевски, беа промовирани, на 30 мај во НУ Музеј на македонската борба за самостојност. Во присуство на голем број гости од културниот и општествениот живот, музејот презентираше документи, лични предмети, награди и признанија, фотографии и други материјали, коишто претставниците на семејствата Поповски и Матевски ги донираа […]

Промовирани личните фондови на Анте Поповски и Матеја Матевски Read More »