Салма

Инвентарен број: И/3 Датирање: околу XV век Должина: 80 см Должина на синџирот со каменот: 30 см Материјал: челик, месинг и камен Рачна изработка Салмата е средновековна палка што спаѓа во групата ладно рачно ударно оружје. Изработена е од челик. На врвот е закачен синџир на кој во долниот дел има камен. Завршниот дел на палката е обложен со месинг.

Салма

Scroll to Top
Skip to content