Пушка кременарка, тип босанска чубуклија

Инвентарен број: И/10 Датирање: XVIII-XIX век Димензии: должина 133 см Ширина на кундак: 9 см Должина на кундак: 28 см Материјал: челик, месинг и црна коска Рачна изработка Пушката на кремен се состои од челична цевка што во долниот дел е обложена со месинг и има шест месингови алки. Завршува со дршка што е обложена со целосно декориран месинг.

Пушка кременарка, тип босанска чубуклија

Scroll to Top
Skip to content