Милка Ефтимова

Музејот на македонската борба за самостојност доби донација од македонската оперска певица Милка Ефтимова во 2023 година. Донацијата се состои лични предмети и фотографии кои на македонската публика им беа претставени на изложбата во нејзина чест, одржана во декември 2023 година.

Милка Ефтимова е оперски и концертен уметник, алт и мецосопран певица, доајен на македонската опера и амбасадор на македонската уметност и култура во светот.

Scroll to Top
Skip to content