Казан

КазанИнвентарен број: Е/77 Датирање: XX век Пречник на дно: 36 см Висина: 28,5 см Материјал: бакар Казанџиска изработка Казанот има конкавно дно, до средина страните се рамни, нагоре се прошируваат и се добива ѕвончеста форма. На надворешната страна на казанот се закачени две железни рачки зацврстени со по четири метални чивии.

Scroll to Top
Skip to content