Салма

Салма

Инвентарен број: И/3 Датирање: околу XV век Должина: 80 см Должина на синџирот со каменот: 30 см Материјал: челик, месинг и камен Рачна изработка Салмата е средновековна палка што спаѓа во групата ладно рачно ударно оружје. Изработена е од челик. На врвот е закачен синџир на кој во долниот дел има камен. Завршниот дел на палката е обложен со месинг.

Date

04 Март 2023

Tags

Оружје

Услови за користење на содржината

Со пристапот на оваа веб страна ги прифаќате и се обврзувате да ги почитувате Условите за користење на содржините од интернет страницата mmb.org.mk.

Од посетителите се очекува редовно да ги читаат правилата на користење, за на тој начин во секој време да бидат запознаени со овие услови за користење и во целост да ги разбираат и прифаќаат.

Ниеден дел од содржината на mmb.org.mk не може да се користи за нелегални активности или промовирање на истите.