Пиштол кременарка, тип кубура

Пиштол кременарка, тип кубура

Инвентарен број: И/7 Датирање: средина на XIX век Должина: 51 см Материјал: месинг Рачна изработка Кубурата спаѓа во групата огнострелно оружје, со механизам на палење со кремен. Се состои од челична цевка на која има една месингова алка што ја зацврстува арбијата. Дршката е тенка, малку свиткана надолу и завршува во форма на конус. Предниот дел на цеката е обложен со месинг. Завршува со дршка обложена со месинг во шилеста форма.

Date

04 Март 2023

Tags

Оружје

Услови за користење на содржината

Со пристапот на оваа веб страна ги прифаќате и се обврзувате да ги почитувате Условите за користење на содржините од интернет страницата mmb.org.mk.

Од посетителите се очекува редовно да ги читаат правилата на користење, за на тој начин во секој време да бидат запознаени со овие услови за користење и во целост да ги разбираат и прифаќаат.

Ниеден дел од содржината на mmb.org.mk не може да се користи за нелегални активности или промовирање на истите.