Казан

Казан

Инвентарен број: Е/77 Датирање: XX век Пречник на дно: 36 см Висина: 28,5 см Материјал: бакар Казанџиска изработка Казанот има конкавно дно, до средина страните се рамни, нагоре се прошируваат и се добива ѕвончеста форма. На надворешната страна на казанот се закачени две железни рачки зацврстени со по четири метални чивии.

Date

04 Март 2023

Tags

Покуќнина

Услови за користење на содржината

Со пристапот на оваа веб страна ги прифаќате и се обврзувате да ги почитувате Условите за користење на содржините од интернет страницата mmb.org.mk.

Од посетителите се очекува редовно да ги читаат правилата на користење, за на тој начин во секој време да бидат запознаени со овие услови за користење и во целост да ги разбираат и прифаќаат.

Ниеден дел од содржината на mmb.org.mk не може да се користи за нелегални активности или промовирање на истите.