„Бела ноќ“ во Музејот на македонската борба

НУ Музеј на македонската борба за самостојност повторно е дел од традиционалната манифестација Бела ноќ. Оваа сабота, 30 септември 2023, градот Скопје ќе биде домаќин на низа културни настани на различни локации. Музејот на македонската борба нуди слободен влез за сите посетители и разгледување на галериите под стручно водство на нашите музејски водичи до 22 часот. Освен постојаната музејска поставка, музејот ги поканува посетителите да ја посетат привремената изложба по повод 120 години од Илинденското востание „Темелник на државноста“.

Related Articles

Услови за користење на содржината

Со пристапот на оваа веб страна ги прифаќате и се обврзувате да ги почитувате Условите за користење на содржините од интернет страницата mmb.org.mk.

Од посетителите се очекува редовно да ги читаат правилата на користење, за на тој начин во секој време да бидат запознаени со овие услови за користење и во целост да ги разбираат и прифаќаат.

Ниеден дел од содржината на mmb.org.mk не може да се користи за нелегални активности или промовирање на истите.