Актуелни настани

  • Шест години Музеј на македонската борба

    На 8 септември 1991 година, граѓаните со референдумско изјаснување ја прогласија независноста на Република Македонија. Почестени сме од фактот што заедно со роденденот на татковината го славиме и роденденот на нашата установа.

  • Награди за највредните википедијанци ова лето

    Иако на летен распуст, вредните википедијанци не го заборавија проектот Вики-клуб на НУ Музеј на македонската борба и Здружението Глам Македонија. Од 1 јуни до 5 септември, активни на Википедија биле 11 членови и за сите нив има по некоја награда.

  • Изложба и промоција на книга во Белград на Деновите на македонската култура

    Во рамки на традиционалната манифестација Денови на македонската култура во Белград, под наслов „Допирот на Македонија“ и одбележувањето на празникот 24 Мај, Св. Кирил и Методиј, НУ Музеј на македонската борба се претстави со филателистичка изложба Светите браќа Кирил и Методиј – сесловенски просветители.

Работно време

секој ден
10:00 - 18:00
освен првиот понеделник од месецот


 

повеќе

Билети

Постојат повеќе категории билети за посета на Музејот на македонската борба.
повеќе

Комерцијална понуда

Музејот на македонската борба ви ги нуди своите простории за Вашите презентации, конференции, симпозиуми, конгреси и останати деловни настани во најрепрезентативниот амбиент во Република Македонија.

повеќе

ОД КНИГАТА НА ВПЕЧАТОЦИ

ПОРТА МАКЕДОНИЈА

Од 2013 година, Музејот на македонската борба е одговорен за работата на уште еден препознатлив белег на главниот град – споменикот Порта Македонија.

Услови за користење на содржината

Со пристапот на оваа веб страна ги прифаќате и се обврзувате да ги почитувате Условите за користење на содржините од интернет страницата mmb.org.mk.
повеќе >>

Доколку сакате да бидете информирани за тековните и идните настани во Музејот на македонската борба внесете ги вашето име и електронска пошта и претплатете се на нашите информации.